sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Nytky Pentin syntymäpäivien rääppiäisissä


                                                                                                                               
Nytky Pentin syntymäpäivien jälkinäytöksessä

Linkolan Pentti täytti pyöreitä vuosia viime joulukuussa. Syntymäpäiväjuhla oli ollut pitkä ja rasittava, täynnä puheita ja muuta raskasta kuultavaa. Niinpä hän ehdotti pelimanniystävälleen Heimo Tuomarlalle, että järjestetään hauskat rääppiäiset huhtikuussa ja kutsutaan sinne hyviä ja hauskoja esiintyjiä musiikin saralta. Ajankohdaksi valittiin huhtikuun 21. päivä ja juhlapaikaksi Valkeakosken Tuomarlan Kivipirtti.
Heimo lähetti Nytkylle kutsun esiintymään. Juhlan piti alkaa kello 15, mutta kun Nytky oli jo luvannut esiintyä iltamissa Loimaalla kello 18 samana iltana, niin sovittiin, että aloitetaan kello 14 ja Nytky saa ensimmäisen esiintymisvuoron kello 14 – 16. Kun oli kysymyksessä näin erikoinen ja harvinainen keikka, niin tytöt Hili (Hilkka) ja Irmeli halusivat lähteä mukaan.

Kun ajoimme Kivipirtin pihalle, niin Heimo tuli vastaan ja pyysi meidät sisälle. Paikka oli todella erikoinen. Se oli kuin vanha linna, jonka seinät olivat metrin paksuiset kiviseinät. Ikkuna-aukkojen alaosa oli tasainen ja yläosa puoliympyrän muotoinen. Seinillä oli vanhoja työkaluja, sirppejä ym. Seinustoilla oli kaksi riviä pitkiä penkkejä, joiden päällä oli lampaan taljoja. Penkkien välissä oli pitkät pirtin pöydät.

Pentti istui seinän vieressä pöydän keskikohdalla vieressään juhliin kutsuttuja vieraita. Me tervehdimme Penttiä ja esittelimme itsemme eli Nytkyn jäsenet Antti, Tero ja Veikko sekä seuralaiset Hili ja Irmeli, joilla oli kitarat mukana kaiken varalta. Annoin heille kamerat käteen. Lauloimme siltä paikalta pari laulua ja siirryimme sitten yhden seinän viereen meille järjestettyyn esiintymispaikkaan kauemmas ovelta.

Heimo tarjosi kaikille alkumaljana tuoretta koivun mahlaa. Janojuomana oli perinnekalja. Lauloimme ja soitimme useita kappaleita, ja Pentti tuntui kovasti tykkäävän kuulemastaan. Välillä syötiin lampaanlihakeittoa ja viiriäisen munia. Heimo on nimittäin lammasfarmari ja hänen navetassaan on monenlaisia tuotantoeläimiä.
Keiton sekä kahvin ja teen jälkeen soitimme ja lauloimme jälleen, kunnes tuli aika lähteä, että ehdimme puoli kuudeksi Loimaalle. Pentti kiitteli meitä kovasti ja sanoi, että oli kiva, kun Nytky tuli paikalle. Pois lähtiessä kävimme vielä Heimon opastuksella katsomassa navetan monenlaisia asukkaita. Siellä oli jopa riikinkukko.

Lisää kuvia tilaisuudesta on Nytkyn Facebook-sivuilla albumissa Nytky Pentin juhlissa Valkeakoskella.
Juhlissa mukana olleen Pekka Turtiaisen juttu tästä tilaisuudesta on tällä minun blogisivuillani osoitteessa  teroelomaa.blogspot.fi  nimellä Pentin juhlissa oli hauskaa meininkiä. Hän kertoo juhlista paljon laajemmin, sillä minä rajoituin vain Nytkyn osuuteen.

Pentti keskittyy kuuntelemaan

                                                                                                                                       Tero Elomaa


  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti